Kosthold og mosjon

Tips til en mer aktiv hverdag

Å være fysisk aktiv har blitt sett på som en mirakelkur og et «one size fits all» middel som funker for alt. Fysisk aktivitet er bra for kroppen, styrker immunforsvaret og bidrar til at du føler det vel.

Visste du at det ikke er nødvendig å trene hardt hver eneste dag for å leve et aktivt liv? Det er mange små grep du kan ta som gjør livet ditt litt mer aktivt i hverdagen. Økt fysisk aktivitet trenger nemlig ikke å innebære timevis med svetting over treningsapparater i de nye treningsklærne du bruke tusenvis av kroner på å skaffe. Ofte er det så enkelt som å velge trappen i stedet for heisen når du kan.

Ta gjerne en økt innimellom som virkelig får musklene i arbeid, men dette trenger du ikke gjøre daglig. Prøv heller å finne en hobby eller aktivitet som du har glede av, som ikke gjøres sittende. Dette kan for eksempel være lufteturer med hunden, arbeid i hagen eller å gå eller sykle til butikken i stedet for å kjøre. Utendørsaktiviteter er spesielt bra, for frisk luft og sollys bidrar også til å redusere stress og styrke immunsystemet. Dessuten har det en positiv virkning på energinivået, livskvalitet og søvn.

Leave a Reply