Smarte apper

Apper til meditasjon og mindfulness

Ettersom hverdagen for de fleste har blitt hektisk og en endeløs liste over gjøremål, har mange kjent behov for å praktisere mindfullness. Dette ble spesielt viktig under pandemien, da økt bekymring for de fleste førte til økt behov for meditasjon og måter å redusere stress på.

Det finnes mange apper for meditasjon som kan brukes som hjelp til å utøve mindfullness og meditasjon. Vi skal se nærmere på noen av de mest populære appene.

Headspace

Med Headspace finner du hundrevis av øvelser og meditasjoner å velge mellom, og det er garantert noe her som kan hjelpe deg i din situasjon! Appen er litt dyrere enn andre. Du kan prøve den gratis i to uker, og deretter inngå et månedlig abonnement eller betale en årlig engangssum. Headspace er spesielt egnet for dem som aldri har meditert tidligere, og har også korte videoer som forklarer teknikker og prosesser på en lettforståelig måte.

Calm

Appen Calm krever et abonnement, men tilbyr den første uken gratis som en prøveperiode. Her finner du øvelser som kan tilpasses deg, og du lærer teknikker for å fokusere og holde seg sentrert som du kan bruke i dagliglivet. Mens meditasjonen er i gang, spilles det av rolig musikk i bakgrunnen.

Apper du allerede har

For de som ønsker å praktisere meditasjon på egenhånd, kan det være et godt tips å finne fram noe beroligende meditasjonsmusikk på apper du allerede har. Bruk for eksempel Spotify eller YouTube for å finne meditasjonsøvelser som du kan gjøre på egenhånd.

Leave a Reply